Voor Theatermakers

Ouwerkerk Theater in Tekst biedt diverse diensten aan waarmee theatermakers het publiek kunnen bereiken. Te denken valt aan persberichten, interviews of programmaboekjes. Kortom, alle communicatie rond uw voorstelling. 

 

In de media

 

Persberichten

Kranten krijgen dagelijks vaak honderden persberichten. Hoe zorg je ervoor dat jouw persbericht opvalt in deze tsunami van persberichten? Door onze jarenlange ervaring in de journalistiek weten wij op welke persberichten journalisten wel en niet zitten te wachten.

Interviews

De afgelopen jaren is er veel bezuinigd op de redacties van kranten. Het gevolg is dat met minder journalisten de krant moet worden gemaakt. Maar iedere krant of website heeft wel kopij nodig. De redactie heeft dan liever geen standaard kopij die ook in de programmaboekjes van de theaters staan en die ook naar concurrerende kranten worden gestuurd. Ouwerkerk Theater en Tekst levert artikelen die als rechtenvrij artikel naar kranten kunnen worden gestuurd. Dit kunnen interviews zijn met spelers of met de producent. Maar ook een recensie of een verslag van een eerste repetitie of persbijeenkomst hoort tot de mogelijkheden. Door onze jarenlange ervaring in de journalistiek, weten wij goed waar kranten behoefte aan hebben en schrijven wij in een taal die bij krantenartikelen hoort. Enthousiast en wervend maar geen ronkend pr-verhaal.

Programmaboekjes

Echte theaterliefhebbers genieten van een mooi programmaboekje met mooie foto’s. Met veel achtergrondinformatie over de voorstelling en de artiesten. Deze liefhebbers bewaren deze boekjes ook om ze later nog eens door te lezen. Het is een aanrader om deze boekjes te verkopen voor de echte liefhebber.

Publiciteitspakketten

Theatergroepen en producenten kunnen ook gebruik maken van publiciteitspakketten. Dit is maatwerk. In overleg bekijken we waar behoefte aan is om de voorstelling beter voor het voetlicht te brengen. Ook het opstellen van een kalender waarbij inzichtelijk wordt gemaakt welke middelen wanneer worden ingezet hoort bij het advies. Aan de hand van de behoefte wordt een pakket samengesteld. En ook Social Media hoort daar natuurlijk bij.