Portfolio

Hélène Ouwerkerk heeft de afgelopen jaren in de kranten veel over theatervoorstellingen, musical, toneeluitvoeringen maar ook over theaters geschreven. Kijk hier voor een greep uit recente publicaties van haar hand. 

Een familie met rare trekjes

Een humoristisch verhaal over een familie met rare trekjes. Dat is de musical The Addams Family. Volgens hoofdrolspelers is het absoluut geen horror. “Het is hilarisch en een echte familiemusical. ”

 

Lees verder: ” Een familie met rare trekjes”  https://www.streekbladzoetermeer.nl/reader/46285/923870/een-familie-met-rare-trekjes-addams-family-in-world-forum#printpage

 


 

Tony Hadley: “Op tournee gaan is het leukste wat er is”

 

Muziek is de rode draad in het leven van Tony Hadley, de ex-zanger van Spandau Ballet. Als hij wil aangeven dat hij een nummer mooi vindt, begint hij spontaan te zingen om zijn woorden kracht bij te zetten. Op 9 februari is hij te zien in de Boerderij.

Zoetermeer – Tony Hadley kijkt ernaar uit om begin januari voor twee optredens naar Nederland te komen. “Ik kom altijd graag in Holland”, vertelt hij. “Goede sfeer én ik ben ook gek op Indisch eten en dat kan je in Nederland wel.”

 

Lees het gehele artikel: Tony Hadley: “Op tournee gaan is het leukste wat er is”

 


 

Muziek en historie Zoetermeer rode draad in show van René

 

Zoetermeer – Hij heeft heel wat uren doorgebracht bij het Historisch Genootschap en in de Beeldbank Zoetermeer. En natuurlijk veel muziek gedraaid. Maar het programma is nu zo goed als rond. Dinsdag 28 november staat René van Kooten met De avond van… in het Stadstheater.

“Ik vond het echt een eer toen ik werd gevraagd om deze voorstelling te vullen. Ik kreeg carte blanche hoe ik de avond wilde invullen. Als ik een film wilde vertonen was dat ook goed”, vertelt Van Kooten. Maar een documentaire opstarten vond hij toch een beetje te makkelijk. “Ik denk dat mensen van mij verwachten dat ik op zo’n avond ook ga zingen.” Uiteindelijk heeft de zanger ervoor gekozen om zijn eigen voorstelling op te hangen aan 45 jaar muziekgeschiedenis en de geschiedenis van Zoetermeer.

 

Lees het gehele artikel: Muziek en historie Zoetermeer rode draad in show van René

 


 

“Vechten terwijl je danst en zingt”

 

West Side Story was de eerste musical die Kevin Hack als 12-jarige jongen zag. Nu speelt de Amerikaanse acteur zelf de hoofdrol tijdens de internationale tournee van deze musical klassieker. Een jongensdroom komt uit.

Den Haag – Kevin Hack is enorm blij dat hij de hoofdrol van Tony speelt in The Cenntenial World Tour van West Side Story. Met de cast reist Kevin de hele wereld over en dat bevalt hem goed. “We zijn sinds oktober 2016 op tournee en hebben al zo’n 15 landen aangedaan”, vertelt Hack. “Natuurlijk mis ik thuis, mijn familie en vrienden maar ik ben heel blij dat ik werk heb. Ik mis het niet om werkloos te zijn. En door deze wereldtournee zie natuurlijk ook veel van de wereld. In het weekend spelen we twee voorstellingen en hebben we weinig vrije tijd. Maandag daarentegen hebben we de hele dag en avond vrij en kunnen we wat van het land zien. We zijn al in Tokio en Auckland Nieuw Zeeland geweest. ”

 

Lees het gehele artikel: “Vechten terwijl je danst en zingt”

 


 

“Carmina Burana is een uniek stuk”

 

Een unieke compositie. Zo noemt dirigent Raymond Jansen de Carmina Burana. Op 18 november wordt de tournee door Nederland afgesloten in het World Forum Theater met twee voorstellingen. De laatste kans dus om dit bijzondere concert mee te maken.

Rijswijk – De Nederlandse tournee van het INSO International Symphony Orchestra en The New Romanian Symphony Choir onder leiding van dirigent Raymond Jansen begon op 8 november en overal waren volle zalen en lovende reacties. Volgens Raymond Jansen is dat niet verwonderlijk. “De Carmina Burana bezit alle ingrediënten om het publiek te prikkelen. Het is aan de ene kant heel bombastisch maar heeft ook hele mooie verstilde stukken”, zegt Jansen. “Het is een enorme beleving en dat allemaal in één stuk.”

 

Lees het gehele artikel: “Carmina Burana is een uniek stuk”